Smartacus – Vračar Hadzi Prodanova 18/4 066/100-201

Smartacus – Novi Beograd Bulevar Arsenija Čarnojevića 54a 066/100-210

Smartacus – Dedinje Tolstojeva 58 063/430-163

Organizacija nastave SuanPan mentalna aritmetika

Informacije o kursu SuanPan mentalne aritmetike

Period :Septembar - Jun


Broj časova :111 školskih časova


Trajanje kursa:37 nedelja


Veličina grupe:6 do 10 članova


Lokacije:Vračar, Novi Beograd, Dedinje

Nastava SuanPan mentalne aritmetike se sastoji iz dva nivoa. Trajanje jednog nivoa je 8 meseci, i odvija se paralelno sa školskom godinom. Nastavni program prvog dela obuhvata operacije sabiranja i oduzimanja, dok se u drugom delu obradjuju operacije množenja i deljenja. Po završenom kursu, svi polaznici su osposobljeni da rešavaju aritmetičke operacije poput: 54+123-82-17+19=…. , 780×18= … bez ikakvih pomagala, isključivo misaonim putem, dajući odgovor za 3 do 5 sekundi.

Metodika rada je prilagodjena uzrastima i u okviru programa postoje tri starosne grupe:

kinder (od 5-7 godina),
primarna (od 7 do 10 godina) i
sekundarna (od 11 do 14 godina).

Nastava se odvija jednom nedeljno, najčešće vikendom, i podrazumeva tri vezana časa u trajanju od 40 minuta. Tokom nedelje, svaki polaznik bi trebalo da izdvoji 15 minuta dnevno za vežbanje na abakusu.

Nastava SuanPan mentalne aritmetike se sastoji iz nekoliko segmenata i uključuje vizuelnu, auditivnu i kinestetičku stimulaciju. Program započinje istovremenom primenom abakusa (računaljke) i auditivnog treninga. Nakon izvesnog vremena, uz metodološku podršku, deca su u situaciju da vizualizuju računaljku, što dovodi do misaonog izvodjenja računskih operacija. Vizualizacijom računaljke i pomeranjem kuglica „u mislima“ dok računaju, deca dostižu viši nivo koncentracije, fokusa i memorije, što predstavlja i cilj samog programa.

Rad na računaljci je praćen kreativnim igrama – aktivnostima drame na času, testovima pažnje i drugim stimulativnim aktivnostima u cilju bolje socijalizacije, podizanja samopouzdanja kod dece i prijatnijeg doživljaja u procesu učenja.

Nastavno osoblje čine iskusni pedagozi, sociolozi, vaspitači, profesori razredne nastave… Profil predavača prilagođen je uzrastu dece. Svi predavači poseduju višegodišnje radno iskustvo i licencirani su za pruzanje nastave iz SuanPan mentalne aritmetike.

Mentalna aritmetika SuanPan

Obrazovni centar Smartacus je licenciran za sprovođenje nastave Suan Pan mentalne aritmetike, programa koji dokazano utiče na jačanje pažnje, koncentracije, memorije i unapređenje mentalnih potencijala dece.

Značaj mentalne aritmetika

Dugi niz godina se smatralo da su intelektualne sposobnosti deteta isključivo naslednog karaktera. Danas je poznato da deca od roditelja nasleđuju samo broj neurona (koji ne moraju biti aktivirani), a da intelektualne sposobnosti...

Efekti mentalne aritmetike

Koncept SuanPan mentalne aritmetike omogućava svakom detetu da razvije svoje individualne potencijale, pokaže maksimum svojih mogućnosti i ide korak ispred sebe. Naučno je dokazano da rad na abakusu...

SMART

SMARTER

SMARTACUS

UPIS U TOKU

TOP